Välkommen till tävlingssidan.
Här vill vi samla allt om tävlingar från klubbtävling, lokal och regional på hemmaplan, till Sork ryttare som tävlar ponny och häst ute i distriktet och kanske ända upp till VM. Dina resultat och ev. bilder är du välkommen att skicka till This is a mailto link så lägger jag in dom på sidan.
Telefon till sekreteriatet vid tävling är 08 520 306 70  fax: 08 520 306 75 och tävlingsledare är Maria Lenngren.
Propositioner, anmälan, ryttarmeddelande, start och resultatlistor för lokala och regionala tävlingar finns endast i equipe online.
Startlistor för klubbtävlingar sätts upp på anslagstavlan.

Tävlingsinfo.
Sorunda arrangerar klubbtävlingar varje termin. Både i dressyr och i hoppning.Om du är intresserad av att detla så går det till så här: ca 3 veckor innan tävlingen öppnar anmälan.

Anmälan sker i cafeterian, där även val av häst/ponny görs samt betalning.

Ca: 1 vecka innan tävlingen finns info och startlistor på anslagstavlan utanför kontoret.

Du som tävlar ska även kunna hjälpa till med att vara funktionär. Även funktionärsuppdragen står på lista på anslagstavlan, där startlistorn finns.

I LC:1 dressyr kan anmälan göras med bedömning clear round, vilket innebär att om du uppnår 50% så tilldelas du rosett. Det är även tillåtet att rida med ridspö vid clear round.

Innan start i klubbhoppning ska minst 3 starter i debutanthoppning genomföras för ryttare under 12 år. Rådfråga gärna din ridlärare om du är osäker på vilken tävling och klass som passar dig.

Du kan nu betala startavgifter vid tävling med Swish.
Swish nummer 123 224 2139.

Swishbetalningen måste visas upp för ansvarig på tävlingsdagen.

Tävlingar hösten 2019

19/1 borta mot Tyresö RF

26/1 hemma mot Södertälje RK första start 14:00

9/2 borta mot Haningebygdens RF

Läs mer om vad det innbär att vara funktionär vid tävling i dokumentet.

Att vara funktionär på Sorunda Ridklubbs tävlingar

Klubbmästerskap

Varje år har vi klubbmästerskap i dressyr och hoppning. Tävlingenär öppen för alla medlemmar och delas in i ponny och häst respektive privatponny och privathäst. Du får som lägst delta i den klass du startat i tidigare. Varje omgång/tävling samlar du poäng och kan tillgodo räkna dom 3 bästa resultaten i respektive gren för att sedan ha chansen att koras klubbmästare. Klubbmästerskap kvalas i LB och LA i dressyr

Tävlingsryttare för Sorunda Ridklubb

Som tävlingsryttare för Sorunda tävlar du kostnadsfritt på en av klubbens regionala eller lokala hemmatävlingar.

Under ett kalenderår ska du som tävlingsryttare vara funktionär under minst en heldag på någon av klubbens tävlingar alternativt 2 halvdagar. Detta gäller också för att du ska få tävla kosntadsfritt.

Syftet är förutom behovet av funktionärer att vi ska öka gemenskapen bland ryttare genom att träffas utanför tävlingarna.

Info om tävlingar finns på hemsidan. Meddela i god tid innan tävlingsdatum vilken tävling du aver att hjälpa till på, även vad du kan tänkda dig att göra som funktionär t.ex. räkna, skriva, parkeringsvakt etc.

Du anmäler dig lättast på funktionärsanslaget som sitter på dörren till kontoret 2 veckor innan tävlingsdatum alternativt mailar till This is a mailto link.

Varje år arrangeras en ryttargala där bästa tävlingsekipage koras (enligt placeringstabellen)

Vi ser fram emot ett roligt och framgångsrikt tävlingsår

LYCKA TILL!!

Olycksfallsförsäkring för licensierade tävlingsryttare

Alla som löser en tävlingslicens hos Svenska Ridsportförbundet omfattas av den olycksfallsförsäkring förbundet tecknat hos Länsförsäkringar.
Försäkringen omfattar licensierade ryttare häst/ponny, kuskar och medhjälpare vid körning under deltagande i tävlingar anordnade av Svenska Ridsportförbundet.
Licensförsäkringen gäller inte vid ridning eller träning utanför tävlingstillfället och varje ryttare bör se över sitt eget försäkringsskydd, både för sig själva och eventuellt anställda som hästskötare. Ledare och funktionärer omfattas inte av försäkringen.

Försäkringens omfattning

• Försäkringen omfattar olycksfallsskada som drabbar de försäkrade, licensierade ryttare inklusive ponnyryttare, kuskar och medhjälpare vid körning under deltagande i tävlingar anordnade av Svenska Ridsportförbundet.
  • För olycksfallsskada som sker inom Norden gäller försäkringen även under den direkta färden till och från sådan tävling.
Medlem som drabbas av olycksfallsskada i egenskap av ledare eller funktionär omfattas inte av försäkringen.

E-mail:  kThis is a mailto link

Ridhus Cafét är öppet må-to mellan kl. 16.00-20.00, fredagar 16.00-19.00, lördagar kl. 09.00-14.00, samt vid tävlingar och andra ridskoleaktiviteter.