Gå till innehåll
Sorunda Ridklubb
Sorunda Ridklubb

Allmän information

För att förhindra att du tar med dig eller sprider vidare sjukdomar mellan olika stall och för att hålla våra hästar friska tänk på att:

- tvätta kläder och skor om du vistats i annat stall
- tvätta kläder och utrustning i 60 grader
- tvätta händer med tvål och handsprit
- gör rent hjälm, skor och väst med virkonspray om du vistats i annat stall
- använd olika handskar i olika stall

Sorunda Ridklubb bildades 1975 och har sedan dess bedrivit ridskola, hösten 1988 flyttades verksamheten till anläggningen på Vansta Gård. 1998 bildades Vanstastiftelsen vars uppdrag är att förvalta Sorunda Rudklubb. Den största delen av vår verksamhet är lektionsridning för barn och ungdomar, samt ridning för vuxna, övriga delar av verksamheten är, lägerverksamhet, kurser och många olika avsuttna aktiviteter främst arrangerade av vår ungdomssektion för dom yngre medlemmarna. Ungdomssektionen ansvarar även för aktiviteter som kurser för skötare, spökkvällar, luciafirande, mindre tävlingar m.m. se mer på deras instagram Länk till annan webbplats..
Klubben har också en omfattande tävlingsverksamhet bestående av allt från debutanttävlingar för dom yngsta till lag i ponnyallsvenskan och allsvenskan för hästar både i dressyr och hoppning.
På hemmaplan har vi alltid ett antal tävlingar från lätta klasser upp till medelsvåra, där både elever och ett stort antal privatryttare tävlande för klubben framgångsrikt deltar.
Våra privatryttare har också under åren utmärkt sig för sina mycket goda resultat vid tävlingar i distriktet, övriga landet och även ute i världen.

Vill du börja rida?

Alla är välkomna till ridskolan. Många som kommer till ridskolan första gången är barn, som vill prova på ridning men vi har också många som börjar rida i vuxen ålder. Det behövs ingen dyr utrustning för att börja rida, ett par stadiga kängor eller stövlar med klack är obligatoriskt och ett par bekväma byxor är att rekommendera. Hjälm finns vanligtvis att låna på ridskolan de första gångerna och är obligatoriskt vid all ridning på ridskolan.

Vill du börja rida hos oss kontakta personalen på telefon 08-520 306 70. Telefontid vardagar 09:30-10:00 eller mail till kansli@sork.se

Avgifter: Medlems och terminsavgifter finner du i separat dokument.
Rider Du flera lektioner eller om ni är fler i samma familj som rider kan betalningen delas upp efter överenskommelse med din instruktör.
Uppsägning av ridning skall ske skriftligt (e-post), uppsägningstid är en månad vid flytt eller sjukdom under pågående terminen. Du får givetvis nyttja din ridlektion under uppsägningstiden. 

Avgiften för gruppridning betalas terminsvis i förskott, gäller även specialgrupper. Uteritter, lovaktiviteter och liknande betalas per gång. Prova på ridning på lördagar, betalas per gång vid ridtillfället.

Avbokning av ridlektion: Vid förhinder har deltagaren rätt att överlåta din lektion till annan likvärdig ryttare som är medlem i klubben eller i mån av plats rida igen så snart som möjligt. Igenridning gäller enbart om förhindret beror på sjukdom eller skola/arbete. För att få utnyttja möjligheten att rida igen en lektion måste denna avbokas senast 16:00 vardagar samt 08:00 lördagar.
Om du behöver avboka en ridlektion, så görs detta genom att ringa på vår telefontid måndag till fredag kl. 09.30-10.00 telefon 08-520 306 70. Vid annan tid, lämna meddelande på vår telefonsvarare.
Vet i god tid att du inte kan rida din lektion, kan du också maila: ridskolan@sork.se

Cafeteria: Cafeterian är öppen på måndag-torsdag mellan kl. 16.00-20.00 fredag kl. 16.00-19.00 samt lördagar mellan kl. 10.00-14.00. Därutöver är cafeterian öppen under tävlingar och andra arrangemang arrangerade av klubben. Cafeteriaansvariga är
Eva Persson och Lotta Johansson.

Kontakt:
Om du vill kontakta någon av ridinstruktörerna så mailar du till ridskolan@sork.se
Har du frågor gällande övriga saker som gäller tex. fakturor, lektioner, kölistor, privatstall m.m mailar du till kansli@sork.se


En bild

Publicerad: 2022-11-24

Senast uppdaterad: 2024-03-24

Författare: Carolin Steen

Sponsorer

Besöksadress

Vansta Gård 1
14892 Ösmo

Postadress

Vansta Gård 1
14892 Ösmo

Kontakta oss

08-520 306 70
kansli@sork.se